Travel planning

Toppen af Danmark, Nordjylland

Nordjylland - toppen af danmark

3 Sommerperler i Nordjylland

Grundet Corona situationen er det i 2020 super populært at holde ferie i Danmark og af den grund har vi lavet 3 destinationer i Nordjylland som du bare ikke må gå glip af. 

I Nordjylland er der altid super meget at give sig til hvis man keder sig eller blot har lyst til at nyde Danmarks smukke natur. Du kan udforske kysterne og de mange små byer. Byerne i Nordjylland byder på både en del historie og kultur som man på et eller tidspunkt bare må opleve. 

Derudover har Nordjylland nogle af de hyggeligste og bedre restauranter, og hvis man er til fisk, er det i toppen af Danmark med garanti altid nyfanget og friskt. I Nordjylland er der noget for alle, både store børnefamilier, kærester der skal på tur og for den enkelte der bare vil nyde stilheden.

 

Grenen

Skagen

Det første på listen er Skagen, for Skagen er byen du kan besøge uanset om du er med familien, vennerne eller bare har brug for et pusterum alene fra den ellers travle hverdag. I Skagen er der noget for alle og enhver, om du er kunstelsker, madelsker, naturelsker… you name it. 

Skagen kunstmuseum 
Skagensmalerne har haft afgørende betydning for den danske kunsthistorie og udgør fortsat et enestående kapitel indenfor dansk malerkunst. Hvis du er til kunst eller danmarks historie er Skagen kunstmuseum det første sted du skal besøge.

Info: 

Kort fortalt for dem som ikke ved det, var skagensmalerne en gruppe af unge kunstnere, som i slutningen af 1800’tallet gjorde Skagen til et populært samlingspunkt for tidens populære kunstnere. Skagensmalernes kunst var af naturen og af folkets hverdag  og gøremål. Skagensmalerne er blandt andet også blevet kendt for at vise fiskernes hårde liv.

Mange af kunstnerne boede på Brøndums hotel som var ejet af faren til den kendte danske maler Anna Anchers. En del af betalingen for opholdet var i den tid til tider et kunstværk, hvoraf man i dag kan se nogle af værkerne i restauranten. Restauranten er i dag et meget populært sted at spise. Specielt er der rigtig fyldt i Uge 29, som i mange år har været en stor begivenhed. 

Toppen af Danmark, Brøndums hotel - skagen
Brøndums hotel i Skagen - Toppen af danmark

Bolcheriet  
I Skagen kan du i deres mange specialbutikker både i og udenfor gågaden få en anderledes og oplevelsesrig oplevelse. Hvis du har ungerne med på tur, er Bolcheriet i Skagen et helt oplagt sted at tage hen.

Udover at det, at de har de bedste bolcher i Danmark, kan du hos Bolcheriet både mulighed for at se bolcherne blive lavet, få en hel masse smagsprøver og købe en pose (eller fem) af de super lækre bolcher med hjem. Udvalget er stort, du kan nemlig få både slikkepinde, de lækreste rustne søm, temabolcher og karameller – og til de lidt mere fine, har Bolcheriet også en Premium linje, hvor bolcherne og karamellerne alle er produceret på økologisk rørsukker og naturlig farve. 

Fårup sommerland - helt ude i skoven

Nordjylland helt ude i skoven, kan du finde Danmarks ældste sommerland. Her får du mindeværdige oplevelser, hvor det kun er fantasien, som sætter grænser. 

Beliggenhed 

Tæt på stranden i Blokhus og Løkken og alligevel helt ude i skoven finder man forlystelsesparken Fårup Sommerland. Fårup er en af Danmarks største turistattraktioner med masser af vilde, sjove og vanvittige våde aktiviteter for hele familien, så her kan du helt roligt tage børnene med. I Fårup sommerland er der mere end 60 forlystelser – og når først man har betalt for entréen er alle forlystelser og Aquaparken gratis, hvilket gør det ekstra billigt, da man tit i andre forlystelser skal betale separat for enten turpas eller for enkelt billetter til hver forlystelse.

Danmarks største vandland

I Fårup finder man også Danmarks største opvarmede Aquapark. Her kan du tage hele familien med under i de vilde bølger i Bølgebassinet, som er opvarmet til 27 grader – så der er ingen undskyldning for ikke at komme med under vandet. Du kan også suse om kap på Surfhill eller køre sammen i kæmpe baderingene i Vandslangen. Derudover kan du også prøve Vandkanonen, som faktisk er verdens første udendørs vandrutsjebane med frit fald og to hele loops. I nedenstående video kan du se et lille klip af hvad Danmarks største vandland kan tilbyde. 

 

Mad og drikke i skoven 

Når vandpjaskeriet er ovre, og håret er tørret, kan man, hvis ikke man orker eller tør flere store forlystelser bevæge sig ind i  4D-biografen eller dase i skyggen af træerne og trylle ved det store grill-selv område, hvor der er en hel del Weber grill som står klar. 

Hvis du har medbragt mad hjemmefra, kan du grille dem her, og det er endda helt gratis! Hvis ikke du har nået at få mad med hjemmefra, så frygt ej. Fårup Sommerland har nemlig en hel del restauranter, så der er til enhver smag – det siges at hele familien kan finde sine livretter her! Der er nemlig både lækre buffetrestauranter,  almindelig restauranter og sidst og ikke mindst kan du ved “skovens pasta- økologisk spisested” finde retter som er 100% økologi. 

Overnatning i Hotel Fårup 

Hvis du drømmer om at vågne op midt i en park i skoven og med en helt fantastisk udsigt, så ser du med det helt rigtige sted! 

Der er udsigt over søren, Orkanen, Falken, og du vågner til lyden af fugle der synger. Hotel Fårup ligger midt i skoven, men selvom det gør det, ligger den ikke mindre vægt på kvalitet, da den har hele 4 stjerner!

Hotel 

Hotellet og værelserne er indrettet med inspiration fraskoven og indbyder til leg og magiske stunder med hele familien. Sidste år blev hotellet endda kåret som Danmarks 4. bedste hotel på TripAdvisor! 

Hvis ikke ovenstående har bevist dig endnu, er der her endnu en kæmpe fordel ved at overnatte i Hotel Fårup. Udover at vågne i Fårup Sommerlands smukke naturområde, kan du nemlig få adgang til de mange magiske forlystelser før alle andre! Du kan nemlig komme ind i Fårup Sommerland en halv time før alle andre. Hvis du ønsker at opleve det skønne hotel, kan du læse mere om hotellet her 

 

Forlystelse på en sommerdag
Forlystelse på en sommerdag

Råbjerg mile

Sand dune nordjylland

Hvis du i forvejen efter en god tur til ikoniske Skagen, vil Råbjerg Mile, Danmarks største vandreklit, være det helt rigtige sted at besøge. Du undgår ikke sand i skoene efter en tur i milen, men du vil til gengæld blive mødt af et syn, du ikke rigtig kan finde andre steder i Danmark skønne natur. 

Kort info om råbjerg mile:

Milen er ca. 1000 meter på hver led og indeholder 3,5 millioner m3 sand. Råbjerg mile kan være op til 40 meter høj og dækker et areal på ca. 2 kvadratkilometer – og så vandrer klitten 15 meter årligt mod nord-øst. Det vil sige, at om ca. 100-200 år er hovedvejen til Skagen dækket af sand, og at træer og lignende. Efterhånden bliver de dækket af Råbjerg Mile, som dukker op på den anden side ca. 40 år senere. Det samme gør små “milesøer”, som er fordybninger forårsaget af det varierende grundvandsniveau. Disse søer er i starten fattige på næring og vegetation, men efter lidt tid vender planterne tilbage. 

Hvis du er mere til oplevelser i udlandet, har vi mange andre destinationer du kan høre mere om. Blandt andet kan du her læse omkring seværdigheder og oplevelser i Tanzania, Afrika 

(7) Comments

  1. […] Grundet Corona situationen er det i 2020 har det været populært at holde ferien hjemme i Danmark. Hvis du har lyst til at se mere af Danmarks natur, kan du læse om 3 destinationer i Nordjylland som du bare ikke må gå glip af.  […]

  2. […] Hvis du helst bare vil være i Danmark, kan du også besøge Toppen af Danmark  […]

  3. […] Står du også og skal til at afsted på tur og mangler at smøre den helt gode madpakke som både er sund men også smager godt – så er du kommet til det helt rigtige sted. I dag tager vi hul på  hvordan man laver sunde knækbrød, som bare smager helt fantastisk. Det er en super nem og super hurtig opskrift, til hvis du for eksempel skal besøge toppen af danmark  […]

  4. I’m extremely pleased to discover this website. I wanted to thank you for ones time just for this fantastic read!! I absolutely enjoyed every part of it and i also have you bookmarked to see new stuff in your site.

  5. Definitely, what a great blog and revealing posts, I definitely will bookmark your site. Best Regards!

  6. I got what you intend,bookmarked, very decent website.

  7. I reckon something truly special in this website.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *