Andet

Sund knækbrød opskrift

Sunde hjemmelavede knækbrød

Står du også og skal til at afsted på tur og mangler at smøre den helt gode madpakke som både er sund men også smager godt – så er du kommet til det helt rigtige sted. I dag tager vi hul på  hvordan man laver sunde knækbrød , som bare smager helt fantastisk. Det er en super nem og super hurtig opskrift, til hvis du for eksempel skal besøge toppen af danmark 

Hurtig mad på farten

Ingredienser til knækbrød 
 • 1 dl. græskarkerner 
 • 1 dl hørfrø 
 • 1 dl sesamfrø 
 • 1 dl solsikkekerner 
 • 1 dl havregryn
 • 3,5 dl hvedemel 
 • 1 tsk salt (gerne fint)
 • 1 tsk bagepulver
 • 1 dl olie 
 • 2 dl vand
 • 1 tsk flagesalt (dette drysses over inden bagning) 
Alle tingene finder du billigt i Rema 1000

Fremgangsmåde

 1. Allerførst starter du ud med at blande alle de tørre ingredienser der er sammen i en stor skål  og tænder ovnen på 190 grader. 
 2.  Herefter tilsætter du vand og olie og rører blandingen godt sammen, du kan evt. bruge en gaffel eller en mixer. Du kan altid tilføje mere olie hvis dejen er for tør, for konsistensen skal være helt ligesom en almindelig dej dog bare med en hel hel del kerner. Herefter skal dejen deles i 3 små dele.
 3. Herefter skal du bruger du en dejruller og ruller dejen ud så den har en tykkelse på 2-3 cm. Du kan gøre det på bordet og evt. på bradepander hvis det er du kommer til at mangle pladsen. 
 4. Herefter sætter du dejen på bradepanden med bagepapir under og skærer dejen ud i fine stykker så de har nogle gode og firkantede former. Du kan selv vælge hvilke former du har lyst til at lave. Nogle gange kan man også lave dem i runde cirkler, dog er det lidt mere besværligt og tager lidt længere tid. Uanset hvilken form du vælger, skal du drysse salt over, et lille tip er groft salt. 
 5. Nu sætter du bagelpladen i ovnen i ca. 15-20min, alt efter hvor brunt og crispy du vil have knækbrødene. Det kan være en god ide at tjekke til dem og vende knækbrødene så de får lidt farve på alle sider. Ovnen skal være på varmluft og pas meget på de ikke får for meget, da de kan blive meget hårde. 
 6. Når du føler, at knækbrødene har fået nok, tager du dem ud og afkøler dem på risten. (husk de ikke skal være på bagepladen, for så kan de bage videre) 
Sunde hjemmelavede knækbrød
Summary
Recipe Name
Sund knækbrød opskrift
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

(3) Comments

 1. […] gode snacks. Den helt gode madpakke til køreturen mod Tomorrowland kan du finde ved at følge sund knækbrød opskriften […]

 2. […] du overvejer om du skal købe Anne Franks bog (hvilket du skal) så kan du i mellemtiden følge min sund knækbrød opskrift. Så kan du spise disse lækre snacks mens du researcher lidt mere om en tur til […]

 3. […] hvis du kunne tænke dig andet end popcorn til filmen du skal se, er der her en sund knækbrød opskrift. Super nem at […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *