Andet

Sådan kommer du foran til coronatest!

Sådan kommer du foran til Coronatest

coronatest 

Sådan kommer du foran til coronatest

Symptomer? 

Føler du dig sløj og begynder at få symptomer såsom hovedpine, feber og tør hals? Du kan som mange andre være i tvivl om, hvorvidt det er COVID-19. Myndigheder opfordrer dig derfor til at opføre dig som om, at du er smittet med coronavirus. Du skal derfor gøre følgende: 1. Gå i selvisolation 2. Vær særligt opmærksom på hygiejne og rengøring 3. Ring til din læge mht. vurdering og evt. henvisning til test, også ved milde symptomer. Nogle af de vigtigste ting i forhold til at forebygge smittespredningen er, at personer med corona skal gå i selvisolation.

Isolation? 

Hvis du føler du har symptomer, kan du i realiteten ikke vide, om du er blevet smittet med corona, før du er blevet testet. Indtil da, er det vigtigt at gå i selvisolation. For du ved ikke noget, indtil du er blevet testet og indtil du har fået testresultatet. Der kan dog gå hele tre dage før du får resultatet. Dette betyder, at man kan ende med at spilde en del tid, hvis nu man ikke har corona. Der kan gå op tre dage – eller 72 timer – før du får svar på corona-testen. Ventetiden skal være kortere, lyder det nu fra sundhedsministeren, Magnus Heunicke. Han udtaler også i et svar til folketingets sundheds- og ældreudvalgt at 

”Det er naturligvis vigtigt, at man hurtigt kan få svar på sin test. Derfor er jeg i dialog med regionerne om at nedbringe svartiderne” 

Når du er i isolation, betyder det, at du skal blive hjemme og lade være med at mødes med personer som du ikke færdes med til dagligt. Du skal gerne holde dig inden for dit hjem, dette betyder derfor også, at du ikke kan gå på arbejde eller handle ind. Dine normale gøremål skal ordnes af andre, hvilket betyder at du kan have behov for hundeluftning. Der er altså en meget bøvl man skal igennem og derfor er det yderst trælst at spilde sin tid på at vente på, at man kan blive testet om 2-3 dage først.

Kom foran i køen til coronatest 

Men nu har Bas Bach, redaktør for rejsebloggen greenrejseguide.dk fundet et lille trick til, hvordan du kan komme foran i køen til en coronatest. Hvis du ikke har symptomer og vil testes for coronavirus, skal du bestille tid på coronaprover.dk. Når du er inde på hjemmesiden, så vil der nogle gange komme tider 2-3 dage frem, du skal så gå ind og blive ved med at genindlæse siden. Dette fortsætter du med, og hele tiden vil du så se, at der kommer nye tider på enten dagen eller dagen efter. Dette skyldes, at folk aflyser deres tider, og du kan så vælge et af disse.

Sådan kommer du foran til Coronatest

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *